Analogna televizija

Preko 45 domaćih i svetskih TV programa sa srpskim prevodom po povoljnim cenama

learn more

Digitalna televizija

Uživajte u digitalnoj televizijskoj tehnologiji i visokoj rezoluciji slike i zvuka

learn more

Kablovski Internet

Iskoristite povoljnosti kablovskog Interneta i pristupite svim sadržajima Interneta velikim brzinama i po povoljnim cenama

learn more

Digitalna televizija

XXI vek je definitivno vek digitalizacije. Koristimo digitalne fotoaparate, digitalne kamere, digitalne knjige, digitalne novine, digitalne satove. Međutim, ovde je nedavno počelo i uvođenje digitalne televizije, koja će nam unaprediti prijem TV programa sa tehničke strane, ali i pojačati doživljaj istih.

U svetu u kome se sve digitalizuje bilo je za očekivati da se to desi i sa televizijom koja polako prelazi iz analogne u digitalnu eru. Digitalna televizija donosi mnoge tehničke inovacije i pogodnosti svom auditorijumu i celoj radio-televizijskoj produkciji.

Osnovna prednost digitalne tehnologije u odnosu na analognu je što se na jedan TV kanal, u kome se na analognoj televiziji emituje samo jedan program, može smestiti 4 do 10 digitalnih programa. Time će se bolje iskorišćavati TV kanal, čime će broj programa i mreža biti mnogo veći.

Digitalna televizija nudi i bolji kvalitet slike i zvuka, koji postaju mnogo oštriji i jasniji, skoro na nivou studijskog. Ona nudi bolju rezoluciju slike, a tu je i veći format televizijske slike. DTV pruža i mogućnost prijema signala u pokretu, u automobilu, u vozovima, autobusima, na mobilnim telefonima, čime se omogućava i pružanje novih servisa. Tako se očekuje da DTV u budućnosti omogući servise poput pristupa Internetu, e-Uprave, e-Trgovine i slično. Jednom kada se uvede DTV "njegovo visočanstvo gledalac" moći će da, kao nikada do tada, izabere šta, gde i kada će gledati.

U KDS-u Oskar više o digitalnim paketima možete pogledati ovde.